‘Tu sí, tu no’, el dating que precaritza encara més la imatge de 8tv

0

La factura del nou programa de la televisió privada de Catalunya és molt baixa, digne d’una televisió local sense pressupost

Puedes leer este artículo en castellano

A Catalunya el dia de Sant Valentí és percebut com la versió cutre de la Diada de Sant Jordi. Una bona manera de celebrar l’opció mísera del dia dels enamorats és estrenar un format televisiu del mateix tarannà. És el cas del ‘Tu sí, tu no’, el nou dating de 8tv que precaritza encara més la imatge de la cadena. Amb una factura molt baixa, més inclòs que la de la resta de programes, el nou programa de 8tv demostra que la cadena privada catalana no passa pel seu millor moment pressupostari. El programa deixa anar un tuf a paupèrrim, amb un set senzill i una presentadora, la Renata Zanchi, que apareix només a l’entradeta del show i en la decisió final.

La vida del ‘Tu sí, tu no’ va començar amb corbes. Inicialment, el dating de 8tv anava a estar presentat pel Miquel Serra. Vist el resultat final del programa, és obvi que l’escapada obligada d’en Serra va ser una de les millors decisions pel periodista. El format és molt senzill, no té cap premissa innovadora i es limita a seure a dues persones a un sofà a xerrar. Si partim que el càsting tampoc ha tingut gaire èxit en la seva convocatòria, ens trobem amb uns ingredients que no acaben de cuinar bé la recepta de l’amor. El dating dura amb prou feines mitja hora i en la seva primera emissió no ha comptat amb cap tall de publicitat. 

Si ho comparem amb ‘First Dates’, amb qui competeixen en franja d’emissió, el programa de Cuatro almenys compta amb un concepte: el restaurant de l’amor. A ‘First Dates’ ens trobem amb parelles de tota mena que es van intercalant. Si no ens agrada un concursant no importa perquè podem connectar amb la història d’un altre. A més, veient les cites del primer programa de ‘Tu sí, tu no’, s’ha caigut fàcilment en els clixés típics, amb personatges massa marcats per poder sentir-se identificat amb el que passa a la pantalla.

El programa ha jugat amb el seu grafisme i el seu nom amb el concepte de l’aplicació de cites Tinder. Es podria haver apostat per seguir per aquesta línia en la mecànica del format. Jugar amb les cites a cegues, les xarxes socials o el joc de candidats. Sí que s’ha de felicitar a la cadena privada de Catalunya per apostar per l’entreteniment que va més enllà dels continguts blancs. L’últim dating en català que es recorda es remunta a fa dècades, però ‘Tu sí, tu no’ continua sent massa normatiu i antic. Projectes actuals a les xarxes socials com ‘Tindercat’ demostren que hi ha nínxol d’audiència per aquest tipus de continguts en català. El problema és quan enfoques un programa aparentment juvenil i arriscat amb una mirada envellida i massa ortodoxa. Aquest cop, tu no, 8tv.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí